Höplän Täplän taustoja

Höplän Täplän taustoja

Höplän Täplän loruleikkien takana hassuttelee neljän tytön äiti Itä-Suomesta. Koulutukseltani olen päivähoitaja ja askartelunohjaaja. Minulla on noin 20;n vuoden työkokemus päiväkotiarjesta ja ikuinen palo tehdä käsillä kauneutta. Rakastan käyttää paljon värejä lasten taidetasvatuksessa ja myös kalligrafiakynät kuluvat niin arjessa kuin työssänikin koko ajan. Nämä näkyvätkin Höplän Täplän tuotteissa ajoittain.

 

Valitettavasti koko ajan kiristyvä työelämä on tuonut näkemyksen, että enää eivät varhaiskasvattajat ehdi tekemään työvälineitä laadukkaaseen kasvatustyöhön. Ideoita internet on pullollaan kaikesta ihanasta, mutta monella ei ole taitoa, välineitä eikä ainakaan aikaa valmistaa kivoja pedagogisia pelejä, leikkejä ja virikkeitä helpottamaan arkea työssä. Keskinkertainen piirustustaitoni ei ole pääosissa tuotteissani, vaan valmiit, iloisen väriset tuotteet, jotka ovat käyttövalmiina muille ilman tuntikausien suunnittelu- ja valmistelu-urakkaa. Haluan korostaa myös tuotteillani kädentaitoja, joten en piirrä ja väritä kuvia tietokoneella lainkaan.

 

Tästä ideasta syntyi pikkuyritykseni ”Höplän Täplän Loruleikit”. Toiminimi, jossa voin yhdistää kädentaitojani sekä päätyön tuomaa osaamistani tehden sarjatyönä samalla muillekin testattuja ja toimivia työkaluja lasten kanssa työskentelyyn. Kokemuksesta voin sanoa, että monen tilanteen pelastus arjessa on napata kaapista leikki, jonka ympärille kokoontuu paljon innokkaita leikkijöitä. Yleensä kaikki hauska ja hiukan jännittävä toimii parhaiten lasten kanssa, joten koetan tuotteissani yhdistää pedagogiikan ja hauskuuden samaan pakettiin. Uuden vasun myötä pidän myös toiminnallisuuden ja lapsen osallisuuden mukana suunnittelussa. Myös luonto ja tutkiminen nousee työssäni usein tärkeään osaan, sillä lasten luontosuhteen vaaliminen näinä aikoina on erityisen tärkeää ja antoisaa.

 

Teen tuotteita käsityönä toiminimellä, oman päätyöni sekä perhe-elämän ohella ja ehdottoman virallisesti maksaen kaikki lakisääteiset maksut. Lorut ja riimitykset ovat omaa tuotantoani lukuunottamatta tietysti suomalaisia perinneleikkejä (mm. vanha maalipurkki tai vanhan linnan kummitus), joihin olen valmistanut valmiit leikkivälineet.

 

Verkkokaupan rinnalla kulkee tämä blogi, johon lisäilen vinkkejä pelieni käyttömahdollisuuksista, mutta myös muita tarinoita/ ohjeita /toimintavinkkejä päiväkotiarkeen liittyen (esim. lasten kanssa toteuttamiani askartelutekniikoita). Tuoteperhe kasvaa sitä mukaan kuin aikaa on suunnitella tuotteita ja hioa niitä myyntikuntoon.

 

Koira-allergisille tiedoksi; erillisiä tuotantotiloja yrityksellä ei ole, vaan tuotteet valmistetaan kodissa, jossa asustelee myös koira.

 

Puhun yleisesti päiväkotimaailmasta, mutta toki tuotteeni soveltuvat perhepäivähoitajille, seurakunnankerhoihin, kotiäideille tai isovanhemmille touhutessa lasten kanssa vanhuksia sekä kehitysvammaisia unohtamatta.

 

Toivon hartaasti, että tuotteistani saa moni lapsi eväitä elämään ja iloa päiviinsä!

Kommentit