Kaulintaidetta

Tässä jutussa esittelyssä yksi nopea ja kiva tekniikka, jolla mm. saa kivasti pääsiäis-, kevät- ja kesätauluihin nurmikkoa. Toki väri-ilottelu ja kaulintelailu on aina hauskaa, joten kaunista taustaa tällä saa monenaiheisiin tuotoksiin, kuten vaikka äitienpäiväkortteihin. Pääsiäisaiheisessa mallikortissa on tipuilla nurmialusta tehtynä vain erisävyisillä vihreillä ja valkoisella pulloväreillä.


Lasten käytössä oleva, muovailussa yleisesti käytetty, kaulin sopii hyvin tähän. Leivontakaulin saattaa imeä väriä suojauksesta huolimatta, joten sitä ei voi suositella.


Taustapaperiksi voi valita joko valkoisen tai värillisen kopiopaperin tai värjätä paperin itse vaikka punajuurivedellä (kuten yhteiskuvan tiputaulujen tausta).


Leikkaa tuorekelmusta kaulinta leveämpi ja max. pari kertaa ympäri menevä kaistale. Rypytä kelmu kaulimen leveyteen ja pyöritä se rypyssä suht napakasti kaulimen ympärille. Sido kelmu lopuksi kaulimen ympärille 2-3:lla kuminauhalla kuvan mukaisesti.


                                                                              


Levitä siveltimellä värejä ympäri kaulinta ja telaa paperille haluamaasi kohtaan. Varo, ettei ylimääräinen kelmu kierry keskiön ympärille, sillä silloin kaulin ei pyöri, vaan lähtee luistamaan. Lisää väriä kaulimeen tarpeen mukaan kun se alkaa loppua.


                                          


Voit toki tehdä myös monivärisen sateenkaarityön tai sekavärisen väri-ilottelun, mutta tässäkään tekniikassa ei kannata liian kauaa jäädä telaamaan samaan kohteen, että väritys ja kuvio jää selkeäksi eikä mene mössöksi. Esim. lapsen kanssa tehtäessä varaa paljon paperia, sillä yleensä innostusta riittää usean paperin tekemiseen.


                                                          


Kuvan pääsiäisaiheinen mallikortti lähti piristämään vanhainkotiin läheiseni karanteenia, kun itse en pääse sinne valitettavasti käymään. Korttiin painoin tipuja akryylimaalilla nurmikolle hyppimään eri asentoihin ja lisäsin höyheniä tipuihin niin, että tein viillon paperiin katkoteräveitsellä ja teippasin höyhenen päät paperin taakse oikealle kohdalle ennen paperin liimaamista taustaan. Hyödynsin myös vanhat siemenet tipujen nokittavaksi. 


                         

Kommentit