Kesälelut hyötykäyttöön talvella

Kierrätys ja tavaroiden hyötykäyttö on minulle tärkeää. Aina laittaessani jotain roskiin mietin tarkkaan, ettei sille vain olisi vielä jotain hyötykäyttöä ennen lopullista tuomiota. Niinpä lasteni monen vuoden takaiset uimarenkaat saivat taas viime viikolla uuden elämän tuoden samalla sykettä, liikunnallisuutta ja hymyjä päiviimme.

Jumppasalissa heittotaitoja hioessa uimarenkaat olivat mieluisia välineitä, kuten myös lähipellolla, johon menimme jatkamaan heittelyharjoituksia. Pellolla on tilaa heitellä niitä joka suuntiin kun vain varaa tilaa ympärilleen.


Haastankin jokaista miettimään onko päiväkodin lähettyvillä peltoaluetta, jota voi hyödyntää keväällä hankiaisten aikaan leikki- ja liikuntapaikkana. Olen viettänyt niin monta upeaa kevätpäivää lasten kanssa juosten peltoa milloin leijoja lennättäen, milloin palloja ja renkaita kieritellen tai ojien yli hyppien. Pienten eväiden kera jaksaa isonkin pellon yli kävellä kauemmaksi istahtaen ojan penkalle ottamaan aurinkoa ja roskuttelemaan näkkäriä. Siellä saattaa avautua aivan uusi maailma leikeille, mihin ei ehkä kesällä pääsekään.


Jokamiesoikeuksiin kuuluu, että talvella paksun lumipeitteen aikana myös viljelypelloilla saa liikkua, sillä viljelykset eivät vahingoitu siitä. Lisäksi retkelle ei kukaan jaksa raahata leluja paljonkaan, joten onkin ihana huomata kuinka lasten mielikuvitus pääsee valloilleen leluttomassa ympäristössä. Pallot heräävät eloon ja lapset alkavat rakentaa niillekin sänkyjä ja pesiä. Tai lapset itse aloittavat jalkapallopelin tai pyytävät polttopalloerää tai alkavat kokeilla kuperkeikkaa hangella. 

Kerran rantapallo lähti tuulessa pellon poikki ja lapsi juoksi täysi perään! Sain onneksi nippa nappa lapsen huudollani pysähtymään ja vakuutettua, että pallo saa mennä. Haimme sen latua pitkin myöhemmin ison pellon toisesta reunasta. Siispä tuuliolosuhteet kannattaa ottaa huomioon!

Pelto ympäristönä on myös turvallinen isommankin lapsiryhmän kanssa, sillä siellä näkee hyvin jokaisen lapsen touhut. Edellytyksenä luonnollisesti on kunnon hankiainen - pulassa olet, jos lähdet pellolle silloin, kun hanki kantaa lasta, mutta ei aikuista ja joku saa hyvän idean lähteä livohkaan ensimmäisen ristiriidan tultua eteen!


Meillä on pellon vieressä upea kukkula, jossa käymme laskemassa mäkeä liukureilla ja pulkilla….. ja siis myös uimarenkailla! Se sama uimarengas taipuu siis myös ilmatyynyalukseksi ja taas lapset saavat liikettä iloisella tavalla! Peppua joutuu vain hiukan nostamaan laskiessa, ettei se jarruta reiän kohdalta liikaa. Aika ajoin jouduin täyttämään rengasta, mutta hyvin se silti on kestänyt. Aivan paukkupakkasille en rengasta veisi ulos, mutta esim alle -5 astetta on vielä sopiva pakkanen. Toki renkaiden muovilaaduissa voi olla eroja, mutta ainakin nämä 2 meidän rengasta ovat toimineet useana talvena muutamat käyttökerrat pikkupakkasessa…. kunnes joku päivä saavat lopullisen tuomion tulla laitetuksia roskiin kaiken ilon antaneena. Tai ehkä ennen sitä renkaat pääsevät vielä matkailuleikkiimme Espanjaan rekvisiitaksi.

Pellolle voi napata myös mukaan Loruleikkien liikuntakortteja, joita voit ostaa täältä.


Olethan jo Höplän Täplän loruleikkien Facebook-seuraaja sekä Instassa seurannassa @loruleikit?Loruleikit.fi verkkokaupassa löytyy paljon pelejä, leikkejä, loruja ja liikuntakortteja rikastuttamaan lasten päiviä! Käy kurkkaamassa!

Kommentit