Kirahvinkakkakastiketta lounaaksi, kiitos!

Kirahvinkakkakastiketta lounaaksi, kiitos!


Kenelle kelpaisi lounaaksi kirahvinkakkakastike ja lisukkeena apinanyrjöpastaa?


Olen aikoja sitten napannut jostain some-ryhmistä alkuperäisen noidan ruokalista-idean ja useasti toteuttanut eri variaatioita aistitehtävänä naamiaisissa. Huom! Tämä on toteutettu ennen koronaa, joten suosittelen käyttämään erityisen suurta harkintaa tekeekö tätä aistiharjoituksena (toki ruokalistaa voi lukea). Itse en esim. viime vuosina ole tätä toteuttanut koronan leviämisen pelossa. Jos toteutat, suosittelen käsien pesua erityisen tarkasti ennen ja jälkeen!

*Varaa 7 kpl kannellisia esim. kenkälaatikoita, joihin leikkaa käden mentävä aukko. Mitoita sisään matalia astioita (esim. pitkittäin leikattu maitotölkki), joissa on tunnusteltavia asioita; keitettyä pastaa / herneitä vedessä tai liisterissä / kiviä / langanpätkiä / kaurahiutale-vesiseosta / linssejä vedessä / liivatetta / liisteriä / pehmyttä kangasta jne.... kaikkea mitä keksitkään.

*Varmista, että kaikki laatikkosi mahtuvat tasolle, johon ruokalista tulee sekä se, että laatikon sisään mahtuu varaamasi matala astia.

*Tee laatikoiden ympärille jotain halloween-aiheista somistusta. Itse olen vetänyt hämärään huoneeseen laatikoiden päälle ison oranssin tai mustan sifonkikankaan ja esim. seinälle tuon julisteen ja valoja (joskus minulla oli muovisia kurpitsalyhtyjä, joita virittelin valojen ympärille).            

                 

*Käsipyyhepaperia kannattaa varata lähelle käden pyyhkimiseen ja sijoita "märät" ruuat loppuviikkoon, ettei esim. pehmyt kangas sekoitu johonkin mönjään.

*Muista huomioida vahvasti allergiset lapset (vaikkei näitä kyllä toki syödäkään)!

*Alla olevassa kuvassa on erään vuoden noidan popparikulhon etsintään vihjelappusia, joita voit loruilla omilla päiväkotisi ryhmien nimillä. Nämä ovat myös huisin hauskoja päättely- ja etsimistehtäviä lapsista! 

 Muista, että ketään ei voi pakottaa työntämään kättään tuntemattomaan, mutta toimii hyvänä aistiharjoitteena ja hauskana keventäjänä niille, ketkä tämän uskaltavat tehdä. Huomioi, että käsien likaaminenkin voi olla ylivoimaista osalle lapsista.

Muistuttelen Halloweeniin sopivasta leikistä; Vanhan linnan kummitus, josta kerron enemmän jutussa täällä.

Olethan jo ottanut @loruleikit seurantaan Instassa sekä Höplän Täplän Loruleikit Facessa? Kurkkaa myös verkkokaupan puolelta löytyisikö sieltä jotain kivoja pedagogisia leikkejä tai materiaaleja tilattavaksi lastenne päivien iloksi ja opiksi.