Käpykori kesäkukille

Käpykori kesäkukille

Kohtaaminen mökkipolulla täydellisen, avautuneet kävyn kanssa aiheutti tämän päähänpiston ja sai aikaan upeita kukkakäpyjä, joita voi vaikka isompien kukista tykkäävien lasten kanssa puuhastella! Näistä tuli niin nättejä!Toinen puoli minusta kyllä ymmärtää tämänkin kauneuden tuhoavan tärkeiden pörriäisten elinpiiriä, joten suosittelen keräämään kukkia vain alueilta, jossa niitä on todella runsaasti tai liiaksi asti tai käytettävän vaikka vain ruohoja ja tuhottavia vieraslajeja, kuten lupiinin kukkia. Niistäkin saa kauniita asetelmia.

Auenneen kävyn suomujen väliin työnnetään siis juuri leikattujen kukkien & heinien varret ja käpy tuetaan pystyyn johonkin vesiastiaan, jolloin suomut sulkeutuvat pikkuhiljaa. Tätä ilmiötä kannattaa miettiä ja tutkia lasten kanssa myös irtokävyllä. Samalla kukatkin saavat vettä ja osa kukista kestääkin hyvänä aika kauan. Kuten kuvista näkyy, osa nuukahtaa pian (työn aloituksen ja kuvausten välissä oli n 8 t).                                                                                     

Aluksi kukat eivät meinaa pysyä suomuissa, mutta suomujen sulkeuduttua kukat kiinnittyvät tosi napakasti käpyyn ja tällöin käpyä on helppo siirrellä ja ihailla, eikä kukat karkaa.                                 Kukat voi laittaa alempiinkin suomuihin, joissa ne pysyvät paremmin. Ei ole väliä vaikka ne kokoamisvaiheessa sojottavat rumasti sivuille - on hahmotettava lopputulos, kun suomut sulkeutuvat, jolloin kukatkin nousevat pystyyn!Tämän voi tehdä myös kuusen käpyyn.                                                                       Kukkien tunnistamiseen on paljonkin ilmaisia ja käteviä sovelluksia (mm. PlantNet).Luonnossa on todella kauniita kasveja, kuten hiirenvirnan lehdet tai rikkaruohoina pidetyt heinät. Niiden kauneus tulee esiin näissä asetelmissa ja jokaisen tekijän luovuus saa aikaan ihan omat luomukset omilla mieliväreillä!

Kuvausten jälkeen vasta muistin käpykorimobilet, joita tein n. 30 v. sitten vaahteranlehden ruodoilla. Nyt laitoin yhteen kukkakäpyyn pihlajanlehtien ruodon "korin kahvaksi" ja tuli aivan huikealuonnontaideteos !                                                   Olethan jo tykännyt Höplän Täplän loruleikkien facebook-sivuista ja instassa @loruleikit? Verkkokauppaan pääset täältä. Varaudu tulevaan kauteen lasten kanssa tilaamalla joko edullisia ladattavia & tulostettavia tiedostoja tai valmiita tuotteita pedagogisen toiminnan tueksi.                 

Kommentit