Maataidetta hetken iloksi

Maataidetta hetken iloksi


Lyhyt muistutus kuinka kivoilla mandala-tyyppisillä taideteoksilla saa kaunistettua pihamaata esim. vanhempainiltaan tai jonkin muun perhetapahtuman aikaan. Syksyllä luonto tarjoaa siihen mielin määrin eri väristä materiaalia ja lapset ovat mielellään mukana keräämässä ja asettelemassa lehtiä, kiviä, keppejä ym. luonnon materiaalia taiteeksi. Nämä kannattaa tehdä samana päivänä jos esim. vanhempainiltaan tulevat, etteivät ehdi nuukahtaa tai joku käydä sekoittamassa asetelman.


Tämä voisi olla myös mukava tehtävä perheille toiminnalliseen ulkotapahtumaan, jolloin taideteoksia tuleekin paljon ympäri pihaa.


Lapset voivat kuvata esim. tabletilla taideteokset ja niistä tulostetuista kuvista voi tehdä näyttelyn. Vaikka itse taide nahjistuu nopeasti, jää muistoksi kuva, jota on hauska katsella yhdessä.


Liitteenä olevan kuvan sammalet ja jäkälät ovat omalta tontiltani. Täytyy aina muistaa, että sammalten ja jäkälien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan siihen tarvitaan maanomistajan lupa. Ne kasvavat takaisin äärimmäisen hitaasti, joten niiden käyttöä kannattaa välttää ainakin suuressa mittakaavassa.


Kommentit