Ruusutarha äidille

Ruusutarha äidille

Äiti rakas ihanainen,

niin kuin ruusu kaunokainen.

Sylis aina lohduttaa, 

mua osaat kasvattaa.

Suukon saat sä sunnuntaina,

rakastan sua ihan aina.

                       -Jonna Karosto



Tässä äitienpäiväpostauksessa keskitytään ruusuihin eri tekniikoilla. Näissä korteissa / tauluissa on yhdistetty hurjan monta tekniikkaa, joita olen jutuissani esitellyt. Tekniikoita laajasti oman luovuuden pohjalta yhdistelemällä saa aikaan hyvinkin erilaista taidetta kulloiseenkin tarpeeseen. 


Ruusukorttien taustan olen värjännyt täältä löytyvän jutun ohjeen mukaan kuluneista tusseista liotetulla väriliemellä:

”Vappu-unelmia partavaahdolla”                               

Vaihtoehtoisesti voi taustaksi valita väripaperin tai maalata laimealla vesivärillä.


Nurmikon olen rullannut vihreällä pullovärillä täältä löytyvän helpon ja kivan ohjeen mukaan kaulimella, kelmulla ja kuminauhoilla:

”Kaulintaidetta”     

Kun tausta on kuivunut, voi sen liimata värilliselle taustakartongille. Itse laitoin kortit kuivamaan nurkistaan painojen alle, jolloin kärpistyminen vähenee. Varo kuitenkin, ettei paperin alta pursua liimaa ja liimaa työtä kiinni painoon.


Ja nyt päästään itse ruusuihin;

*Painetussa ruusukortissa (etualalla) on kahdella tekniikalla tehtyjä ruusuja;

1) folio- tai paperimytty kastellaan lautaselle ohuelti levitettyyn pulloväriin ja töpötellään kevyesti ruusu. Värejä voi laittaa päällekkäin, jos haluaa monivärisen ruusun… esim. punainen ja valkoinen tai keltainen ja oranssi. Tämä on helppo tehdä pientenkin lasten kanssa.

2) kahta pulloväriä laitetaan päällekkäin haluttuun kohtaan ja ne sekoitellaan marmorimaiseksi hammas- tai coctailtikulla. Valkoinen on hyvä väri minkä tahansa värin kanssa. Parempi tulos tulee, kun et liikaa sekoittele. 

*Kohoruusut (taka-alalla) on tehty vessapapereista ja nenäliinoista. Papereista leikataan neliö tai ympyrä. Isommat ruusut ovat keltaisesta vessapaperiarkista tehtyjä, pienemmät pienemmästä neliöstä nenäliinaa. Arkista painetaan keskikohta sormien väliin (käsi paperin alla), jonka jälkeen kerätään nurkkia ja reunoja sormien väliin väljästi niin, että paperi jää ilmavasti muodostaen ruusun. Kun ruusu on valmis, pyöräytä pieni kuminauha tai lankaa ruusun alareunaan napakasti ja tee solmu.

Tummanpunainen väri on saatu uittamalla ruusu kuluneista tusseista tehtyyn väriliemeen, mitä jäi taustan värjämisestä.

Vaaleampi punainen ruusu on maalattu pensselillä ja pullovärillä (hiukan voi laimentaakin vedellä). Muista maalata myös ruusun alapuoli. Monivärisiä ruusuja voi toki maalata halutessaan.

Kastoin ruusun vielä pieneen määrään kimalletta loppusilaukseksi. Kimalle tarttuu kyllä märkään maaliin, mutta ilman liimaa osa kimalteesta varisee luonnollisesti pois kosketeltaessa ruusua sen kuivettua.

Kun ruusut ovat kuivia, voi alapuolelta leikata ylimääräisen paperin ja narun pätkät pois ja liimata reilulla esim. Eri Keeper-liimakeolla ne paikoilleen korttiin.


Huom! Muista tehdä tekstit lapsen kanssa korttien taustoihin ennen kuin alat maalaamaan tai liimaamaan ruusuja etupuolelle, jos aika on tiukilla (kuten minulla yleensä ainakin on). Kuivauskaappi on ollut monen työn kuivumisen pelastus! Säädä vain lämpötila tarpeeksi alhaiseksi ja kaappi hurisemaan, niin työt ovat paketointivalmiita iltapäivällä.


Jos teet kaksipuoleisia kortteja (eli taitetuista kartongeista), kurkkaa tästä vuoden takaisesta jutusta tietotärppi miksi joskus korttien taite menee nätisti, joskus tulee ruma taite:

"Äiti rakas ihanainen-korttitaiteilijat”        

                             


Olethan tykännyt loruleikeista Facebookissa: Höplän Täplän loruleikit tai Instassa @loruleikit.  Verkkokaupasta täältä löydät kuukauden tarjoustuotteen ja paljon muuta kivaa tilattavaa lasten iloiksi.

Kommentit