Saippuakuplatykitystä

Tämä oli pakko kokeilla ja hyväksi todettu! Saippuakuplapuhallukseen uusia tuulia! Idean nappasin Instasta; @anasinifi_etkinlikdunyasin postauksesta, mutta hiukan yksinkertaistin muotoa. Pienemmälläkin muodostelmalla saisi jo tosi hauskan kuplatykityksen.

Tarvitset vain sakset, muovipillejä (en tiedä kuinka kauan paperipilli kestää saippualiuoksessa) ja kuumaliimaa. Minulla oli vielä sekä paksuja, että ohuita pillejä, mutta tämä toimii ihan kummilla vain.

Leikkaa pilleistä n 1 cm;n pituisia paloja valmiiksi. Pujota keskipalaksi ohuempi pillipala siveltimen varteen tai paksumpi kynään, jolloin on tosi helppo alkaa koota pillin paloja ympyräksi kuumaliiman avulla. Varo polttamasta sormia kuumaan liimaan! Pienemmälläkin muodostelmalla saisi jo tosi hauskan kuplatykityksen. Liimaa viimeiseksi syntyneeseen rakoon pillin haitariosa hiukan viistosti toiseen suuntaan, jolloin saippuaa saa helposti esim. pilttipurkin korkin päältä. Minulla oli valmista liuosta, mutta toiminee hyvin itsetekemälläkin.                     

Tein nämä kolme "saippuakulpakonetta" noin vartissa, joten on todella nopeatekoinen ja näitä voi tehdä useampia lapsiryhmälle tai vaikka joka lapselle oman, jolloin hygieniakin on turvattu. Muistuta lasta, että ei ole tarkoitus puhaltaa varsipilliin vaan suoraan reikiin. Toki vartena voisi olla joku muukin kuin pilli, jos haluaa varmistaa, ettei tämä mene suuhun.                                                   

Saippuakulpia puhaltaessa kannattaa varoittaa lapsia, ettei syöksytä taaksepäin kovalla vauhdilla, sillä törmäyksiä sattuu herkästi takana olevien kanssa. Hyvä keino on laittaa lapset piiriin ja itse pyöriä ympäri, jolloin tuulenvire tekee kuplat ja ne jakautuvat tasaisesti. Lapset rakastavat kuplien kiinni ottamista, jolloin tulee huomaamatta leikin lomassa harjoitusta mm. hypyistä, nopeasta juoksemisesta ja myös toisten väistelystä... ja tietenkin suujumppaa puhaltamisen muodossa.                                                                                Kuplarykelmistä otettuja kuvia voi myös katsella lasten kanssa suurennettuna ja tutkia valon taittumista. Kuinka kauniita värejä niissä onkaan!

Kohdalleni ei ole sattunut, mutta olen kuullut joidenkin nesteiden sotkevan vaatteet niin, etteivät ne lähde puhtaaksi. Miettisin kaksi kertaa kannattaako kuplia ottaakaan esim. kalliiden pukujen aikana, mutta nyt on onneksi vielä kesävaatteiden aika!

Ja lopuksi on myös muistettava pesettää tietenkin lasten kädet saippuakuplaleikkien jälkeen.Olethan jo tykännyt Höplän Täplän loruleikkien facebook-sivuista ja instassa @loruleikit? Verkkokauppaan pääset täältä. Varaudu tulevaan kauteen lasten kanssa tilaamalla joko edullisia ladattavia & tulostettavia tiedostoja tai valmiita tuotteita pedagogisen toiminnan tueksi.     

Kommentit