Hupsun Pupusen kymppiparit

Hupsun Pupusen kymppiparit

14,00 €
sis. 24 % ALV
Hupsun Pupusen kymppiparit on leikillisesti laskemista ja kymppipareja opettava tehtävä. Tuotekuvauksessa esitelty monia mm. toiminnallisia numeroleikkejä.
Toimitus 1-10 arkipäivää

Hupsun Pupusen kymppiparit - tehtävässä luetaan motivoiva loru sekä lapset yhdistävät numero- ja pistemunat oikeille paikoilleen. Lisäksi yhdistäessä värit keskenään, muodostuu numerosta ja pisteistä kymppiparit (0/10 on kaksipuoleinen). 

Hupsun Pupusen kymppiparit on hauska keino laskemisen ja numeroiden opetteluun, ja numeromunia voi hyödyntää monipuolisesti muussakin numeroiden opettelussa ja pelailussa (kts. alempaa kohta Pelimuunnelmia).

Peliä voi pelata yhden lapsen kanssa tai pienryhmissä vuorotellen. Soveltuu toki hyvin myös peliksi lapsiperheisiin. Peli kehittää mm. kielellisiä ja matemaattisia taitoja, hahmottamista, laskemista, lukujonotaitoja sekä kymppipari-käsitteen oppimista.

 

Pelimuunnelmia

-Munien etsiminen, jolloin aikuinen voi pyytää lasta etsimään jotain tiettyä numeroa munista tai irtonaiset munat voivat olla esim. pussissa, josta niitä nostetaan sattumanvaraisessa järjestyksessä, nimetään ja etsitään oikea paikka. 

-Toiminnallisuutta, osallisuutta ja hauskuutta saat tehtävään niin, että lapset valitsevat jonkun liikkeen (esim. viisi kyykkyhyppyä), jonka kaikki suorittavat, jos pussista tuleekin väärä kuva!  Lorupusseja on Loruleikeillä myytävänä monta eri mallia ja väriä.

-Munien piilotus tilaan, josta lapset etsivät vain pyydettyä numeroa. Sama toimii myös liikunnallisena leikkinä liikuntasalissa tai luonnossa samalla harjaannuttaen muistia, kun myöhemmin täytyy muistaa missä näinkään munan numero 5 ja ehtiä sinne ensin!

-Kim-leikki, jolloin munat levitetään pöydälle sekaisin ja yksi lapsi poistaa yhden numeron muiden katsoessa muualle. Muut muistelevat mikä numero puuttuu.

-Numerot mukaan luontoretkelle, jossa lapset voivat etsiä numeron osoittaman määrän eri luonnonmateriaaleja ( 0 lohikäärmettä, 1 keppi, 2 kiveä, 3 käpyä jne..)

-Liikunnallinen numeroleikki, jossa lapset vuorollaan keksivät liikkeen, nostavat pussista numeromunan ja etsivät sille paikan alustasta kaikkien tehdessä niin monta kyseistä liikettä, kuin muna osoittaa.

-Lukujonoleikit;

*Yksi lapsi poistaa lukujonosta jonkin numeron muiden arvatessa mikä puuttuu. Huom! Muista myös lukujono takaperin.

*Lapsi vaihtaa kahden numeron paikkaa lukujonossa  muiden arvatessa mitkä numerot ovat vaihtuneet.

*Lapsi nimeää naapuriluvut aikuisen näyttämälle numerolle.

*Suurempi / pienempi tehtävät.

*Yhteen- ja vähennyslaskut

-Joukkuejako numeroilla "parillinen / pariton" - periaatteella tai pareihin jako (1&2, 3&4...).

-Jonoon järjestyminen numerojärjestyksessä lapsille jaettujen numerosydämien mukaan. 

-Numeroiden mukaisiin ryhmiin muodostuminen (1 lapsi, 2 lasta, 3 lasta...)


Tuotepaketti sisältää alustan sekä 10 irtonaista, numeroitua munaa (0/10 on kaksipuoleinen), lorukortin sekä seinäkortin. Lasten osallisuus on huomioitu värikkään, seinälle laitettavan kortin myötä. Sen nähdessään lapsi pyytää tekemään ko. tehtävää aina halutessaan. Näin itse tuote voi rauhassa olla aikuisen kaapissa ja säilyä tallessa ja hyvänä vuodesta toiseen.

Kaikki osat ovat laminoituja.  

Ikäsuositus +3 v.

Postitus edullisesti kirjeenä.

 

Hupsun Pupusen kymppiparit löytyy myös edullisena, ladattavana tiedostona täältä, jolloin voit tulostaa ja askarrella tuotteen itse ja saat esim. varaosia varten tiedostot itsellesi.

 

Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.