Kätken, kätken kiveä
Kätken, kätken kiveä
Kätken, kätken kiveä
Kätken, kätken kiveä
Kätken, kätken kiveä

Kätken, kätken kiveä

8,00 €
sis. 24 % ALV
Kätken, kätken kiveä on perinneleikki, joka harjaannuttaa mm. keskilinjan ylitystä sekä vuoron odottamista. Tuotekuvauksessa myös mm. liikunnallinen versio.
Toimitus 1-10 arkipäivää

Kätken, kätken kiveä on perinteinen lasten kanssa yhdessä leikittävä leikki, jossa arvuutellaan  loruttelun jälkeen kummassa nyrkissä kultainen kivi on. 

Leikissä on 2 leikkijää, joista toinen sekoittaa selkänsä takana kultaista kiveä käsissään, laittaa molemmat kädet tiukasti nyrkkiin ja asettaa ne eteensä. Luetaan loru, jonka aikana voi nyrkkejä viedä ristiin toistensa päälle (keskiviivan ylitystä). Toinen leikkijä arvaa lorun lopuksi kummassa kädessä kivi on.

Leikkiä voi leikkiä mm. päiväkodeissa niin  isossa ryhmässä, kuin pienryhmissä tai yksilöohjauksessakin. Soveltuu toki hyvin myös koko perheen leikiksi lapsiperheisiin. Leikki kehittää mm. kielellisiä taitoja, vuoron odottamista sekä keskilinjan ylittämistä.

Tuotepaketti sisältää yhden kultaisen/ hopeisen/ samppanjan värisen kiven + pahvisen kullan / hopean / valkoisen säilytyslaatikon, lorukortin sekä seinäkortin. Vaihtoehtona on myös "Värillä ei minulle ole väliä", jolloin postitamme sen, joka on ensin valmiina. 

Lasten osallisuus on huomioitu värikkään, seinälle laitettavan kortin myötä. Sen nähdessään lapsi pyytää leikkimään ko. leikkiä aina halutessaan. Näin itse leikki voi rauhassa olla aikuisen kaapissa ja säilyä tallessa ja hyvänä vuodesta toiseen.


Liikunnallinen muunnelma

Pelaajat seisovat joko piirissä tai rivissä. Valitaan 2 lasta keskelle (toinen arvaaja, toinen piilottaja). Piilottaja piilottaa selän takana kultakiven jompaan kumpaan nyrkkiin piiloon ja sanotaan yhdessä loru kaikkien hyppiessä rytmissä haarahyppyjä ja samalla ristien suljettuja nyrkkejään edessä (keskilinjan ylitystä).

Lorun loputtua arvaaja arvaa kummassa piilottajan nyrkissä kivi on. Tässä voi isompien kanssa kerrata oikeaa ja vasenta, mikä on haastavaa, sillä pelaajat ovat vastakkain ja kädet ovat ristissä.

Ikäsuositus + 3 v.

Postitus edullisesti kirjeenä.


Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.