Vanhan linnan kummitus (tunteilla)

Vanhan linnan kummitus (tunteilla)

18,00 €
sis. 24 % ALV
Vanhan linnan kummitus on perinneleikki, jossa kolmesta erikokoisesta kummituksesta arvataan oikea. Tuotekuvauksessa leikistä myös mm. liikunnallinen versio!
Toimitus 1-10 arkipäivää

Vanhan linnan kummitus on perinteinen lasten kanssa yhdessä leikittävä leikki, jossa on 3 erikokoista kummitusta. Valittavissa (erillisissä kohteissa) on joko hymyilevät kummitukset tai tunnekummitukset. Hymykummitukset ovat yksipuoleisia, hymyileviä kummituksia ja tunnekummitukset ovat kaksipuoleisia ja kaikilla kuudella kummituksella on erilaiset ilmeet. Leikissä arvataan loruttelun jälkeen minkä kokoinen kummitus selän takana on.

 

Leikkiä voi leikkiä mm. päiväkodeissa niin  isossa ryhmässä, kuin pienryhmissä tai yksilöohjauksessakin. Soveltuu toki hyvin myös koko perheen peliksi lapsiperheisiin.

Leikki kehittää mm. kielellisiä taitoja, vuoron odottamista sekä käsitteitä pieni- keskikokoinen- suuri.

Leikkiessä valitaan 2 pelaajaa, joista toinen istuu tuolille ja toinen asettuu toisen pelaajan taakse kummitukset kanssa. Lausutaan yhdessä loru, jonka aikana takana oleva lapsi nostaa jonkin kummituksen ylös etummaisen lapsen arvatessa kummituksen koon.

Peliä voi myös käyttää äänenvoimakkuutta opeteltaessa; lapset huhuilevat kovaa kummituksen ollessa korkealla (tai isoin) tai kuiskaten sen ollessa matalalla (tai pienin).

 

LIIKUNNALLINEN VERSIO; 

Leikkijät seisovat piirissä. Yksi lapsi lähtee juoksemaan piirin ulkopuolella kummitukset kädessään ja muut hyppivät lorun tahtiin esim. näin;

Vanhan linnan kummitus (hypitään tasahyppyjä tai marssitaan ja "kummitus"-sanalla x-hyppy)

Tee olan takaa kurkistus  (hypitään tasahyppyjä tai marssitaan ja "kurkistus"-sanalla x-hyppy)

Arvaa onko kummitus (hypitään tasahyppyjä tai marssitaan ja "kummitus"-sanalla x-hyppy)

Suuri (noustaan varpailleen, kädet ylhäällä), keski (seisotaan suorassa) vaiko pieni (mennään kyykkyyn).

Juoksija pysähtyy lorun loputtua ja nostaa lähimpänä olevan lapsen takana jonkun kummituksista hänen päänsä yläpuolelle. Jos leikkijä arvaa oikean kummituksen koon, hän siirtyy juoksijaksi.

 

Tuotepaketti sisältää 3 erikokoista kummitusta, lorukortin sekä seinäkortin. Lasten osallisuus on huomioitu värikkään, seinälle laitettavan kortin myötä. Sen nähdessään lapsi pyytää leikkimään ko. leikkiä aina halutessaan. Näin itse leikki voi rauhassa olla aikuisen kaapissa ja säilyä tallessa ja hyvänä vuodesta toiseen.

Leikin kaikki osat ovat laminoituja.
Ikäsuositus + 3 v.

Postitus edullisesti kirjeenä.


Lue laajemmin leikin käyttökokemuksistani blogin jutusta "Vanhan linnan kummitus- vinkkejä".

Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.